top of page

KERÄTÄÄN VAIN MUUTAMAN VIIKON AJAN TALVEN VAIHTUESSA KESÄÄN

LUONNON OMIA ANTIMIA

Koivunmahlaa voidaan kerätä joka vuosi vain muutaman viikon ajan. Talven vaihtuessa kesään luonto herää talviuniltaan ja koivunmahla alkaa virrata. Koivunmahla kerätään suoraan puusta.

Katso kuinka se tapahtuu

Kestävän kehityksen keruutavat

Kannatamme vain kestävän kehityksen keruutapoja. Koivunmahlamme kerätään käsin – samalla tavoin kuin se on tehty jo vuosisatojen ajan. Emme pakota mahlaa ulos puista vakuumipumpuilla. Mahlaa kerätään yhdestä puusta vain joka toinen vuosi. Tällä tavoin emme häiritse puun omaa ekosysteemiä. 

Keruupaikka

 

Meillä on keruuta varten 800 hehtaaria luomusertifioitua metsää. Suurin osa sijaitsee kauniissa saaristossa kaukana teollisuudesta. Keruu tehdään yhteistyössä paikallisten tilanomistajien kanssa, joilla on vuosien kokemus mahlankeruusta. Tällä tavoin voimme varmistaa korkean laadun ja täyden jäljitettävyyden aina mahlan lähteelle saakka.

Yksinkertainen prosessi

 

Koivunmahla kerätään poraamalla reikä koivun runkoon ja johtamalla mahla putkea pitkin sankoon. Keruun jälkeen reikä tukitaan huolellisesti puisella tapilla. Mahla on kerättävä aikaisin keväällä, ennen kuin puun lehdet ilmestyvät, koska sen jälkeen mahlan maku muuttuu kitkeräksi. Mahlan keruu ei vahingoita puun terveyttä, kun se tehdään vastuullisesti.

 

Keruuaika on lyhyt, se kestää vain muutaman viikon. Keruu alkaa, kun aurinko sulattaa lumen ja lämmin ilma alkaa nostaa maan lämpötilaa. Koivunmahla alkaa virrata juurien kautta ylös puun runkoa raviten lehtiä. Samalla se tuo mukanaan kaikkia puulle elintärkeitä mineraaleja. Keräämme joka päivä puusta noin 10-15 litraa mahlaa usean päivän ajan. Keskikoisen puun läpi virtaa keruukauden aikana päivässä noin 300 litraa mahlaa.

Harvesting birch sap
Harvesting birch sap
Harvesting birch sap
Harvesting birch sap
Harvesting birch sap
Harvesting birch sap

Ota yhteyttä.

Oy Arctic Birch Ab | Västerö 1707 | 66640 Maxmo | Suomi | Puh. +358 447966220 | kim.finne@arcticbirch.fi

Seuraa meitä Facebookissa.

bottom of page