top of page

MEISTÄ JA AINUTLAATUISESTA SIJAINNISTAMME

KOIVU – ELÄMÄNTAPA

Tarinat mahlankeruusta alueellamme ajoittuvat aina 1500-luvulle saakka. Koivulla on juuret syvällä Pohjalaisuuden sielussa. Se mainitaan kansalliseepoksessamme Kalevalassa puuna, joka luo yhteyden ihmisen ja luonnon välille. Lämmitämme koivulla saunamme, teemme siitä design-huonekaluja ja ihailemme kesäisen koivumetsän kauneutta. On helppo todeta, että koivulla on erityinen paikka suomaisten sydämessä. 

Erityinen sijainti Pohjanmaan rannikolla

Yrityksemme sijaitsee Pohjanmaan rannikolla Kaitsorissa. Suurin osa mahlasta kerätään alueella, joka sijaitsee UNESCOn maailmanperintökohteen rajalla. Ensimmäinen silta saarellemme rakennettiin vasta 30 vuotta sitten. Historialliset dokumentit kertovat mahlan keruusta samalla alueella jo 1500-luvulla. Tämä kertoo siitä, kuinka erityinen paikka on kyseessä. Haluamme vaalia näitä vuosisataisia perinteitä ja tarjota luomu koivunmahlaa kaikille.

Perusasiat kunnossa

 

Paras koivunmahla syntyy perusasioista, kuten puhtaasta vedestä ja luonnollisista metsistä. Kestävän kehityksen ohjelmaamme kuulu koivun taimien istutus. Se on tapamme antaa takaisin luonnolle.

Anchor - our place
SUOMESSA ON MAAILMAN PUHTAIN POHJAVESI.
30 % MAAILMAN SETIFIOIDUISTA VILLIN LUOMURUUAN KERUUALUEISTA SIJAITSEE SUOMESSA.
ISTUTAMME YHDEN KOIVUN JOKAISTA KERÄÄMÄÄMME 1000 LITRAA KOHDEN.

Lähteet: UNESCO´s World Water Development Report & Maaseutuvirasto

Keitä olemme

Arctic Birch on yritys, joka on erikoistunut koivunmahlan keräämiseen ja jalostamiseen. Yritys on perustettu Samuelin ja Kimin perheiden toimesta. Heillä molemmilla on pitkä kokemus työskentelystä ruokateollisuudessa, erityisesti luonnollisten raaka-aineiden parissa. Molemmat jakavat saman tavoitteen – toimittaa parasta mahdollista koivunmahlaa kuluttajille ja valmistajille. Yli kymmenen vuoden kokemuksella keruusta ja jalostamisesta, tavoitteena on olla luotettava yhteistyökumppani, joka laittaa asiakkaan raaka-aineen saannin takaamisen ja korkean laadun etusijalle.

Ota yhteyttä.

Oy Arctic Birch Ab | Västerö 1707 | 66640 Maxmo | Suomi | Puh. +358 447966220 | kim.finne@arcticbirch.fi

Seuraa meitä Facebookissa.

bottom of page